Ur senaste numret

 

Möt världen i Malmö i sommar

 – Du kan möta hela världen i Malmö i sommar! Anna Novovic, konstnärlig chef för Sommarscen Malmö är mäkta stolt över årets program. Det finns röster från all världens hörn för de som hänger i eller besöker Malmö över sommaren. I år ligger stort fokus på unga vuxna.

Drottningduo fick Teaterförbundets prestigefyllda guldmedalj

I drygt 55 år har de delat loge på Stockholms stadsteater. Nu får de också dela på Teaterförbundets prestigefyllda guldmedalj. Scen och film har träffat teatervärldens verkliga drottningar: Yvonne Lombard och Meta Velander. 

"Vår tid kallar på agitatorer som Magnus"

I dokumentären ” Ni ska se att jag har rätt” följer regissören Saga Gärde busschauffören Magnus Lunell på en resa genom Stockholm. Den skildrar en facklig eldsjäls vardag och de utmaningar han och samhället står inför.  Filmen är ett brandtal för facklig organisering.

Den svåra konsten att flytta en klassiker till samtiden

 Att flytta en opera i tid och rum är knappast något nytt i dag, men väcker ändå ofta reaktioner. När är det motiverat att flytta ett verk några sekler framåt i tiden? Vad vinner man? När och hur kan det gå fel? Scen&film frågade en regissör, tillika chef, en dramaturg och en sångare.

  

Share on Facebook Share on Twitter Email a friend
BLI MEDLEM
Relaterat material